Behörighet för yrkeshögskola

Att välja rätt utbildning är ett av de viktigaste valen du kan göra i livet. Det är viktigt att börja studera ett ämne eller område som du verkligen är intresserad av – så att du har ork att arbeta med det under en längre period.

Att bli behörig

Komvux

Saknar du någon eller några kurser som ingår i behörighetskraven? Du kan läsa in dessa genom komvux.

Preparandkurser

Om du har sökt en av våra utbildningar och saknar behörighet i matematik 2/B så blir du kontaktad med instruktioner och inloggningsuppgifter för att kunna genomföra utbildningen. Preparandutbildningen är kostnadsfri och helt webbaserad.

Reell kompetens

Har du kunskap och kompetens från arbetslivserfarenhet som du anser motsvara en gymnasieutbildning eller en specifik kurs som ingår i våra behörighetskrav? Då kan du söka genom att åberopa reell kompetens, detta anger när du gör din ansökan och utöver en beskrivning med egna ord så krävs intyg som styrker dina kunskaper och erfarenheter.

20-procentsregeln

20-procentsregeln innebär att 20% av utbildningsplatserna kan bestå av sökande som inte uppfyller de formella behörighetskraven. Du kan alltså bli antagen trots att du saknar behörighet om det bedöms att du har det som krävs för att tillgodogöra dig och fullfölja utbildningen i fråga samt klara av det framtida yrket som utbildningen är framtagen för.

Frågor eller funderingar?

Fyll i fälten nedan så återkommer vi inom kort!

När du använder formuläret godkänner du att uppgifterna registreras. Läs vår policy om personuppgifter här.

Kontaktuppgifter

Har du frågor? Ring till oss!

010-585 58 50

Måndag – Fredag
09.00 – 12.00

13.00 – 15.00

 

Du kan även maila dina frågor till info@yhsky.se