Dags att byta jobb? Läs en yrkesutbildning på SKY

Känner du dig trött på att genomföra samma, gamla arbetsuppgifter dag efter dag? Osäker på hur framtiden ser ut inom ditt yrke? Då kanske det är dags att våga byta jobb och hitta en relevant utbildning som kan kasta dig i rätt riktning.

SKY har yrkesutbildningar inom flera arbetsområden där det finns mycket goda chanser till arbete efter avslutad utbildning. Ungefär 96% av de som går en YH-utbildning hos oss går ut i arbetslivet efter sin examen.

Många av oss tillbringar mycket av vår tid på jobbet. Då är det viktigt att se till dina egna intressen och din karriärutveckling, och att inte arbeta med någonting du inte trivs med.

Det kan finnas flera anledningar till att du överväger att söka nytt jobb. Du kanske saknar utmaningar – eller tär pendlingen till arbetet på dig? Ta en stund att fundera och identifiera vad som saknas. Läs igenom sidan om utbildningar på SKY och se över möjligheterna – kanske finns det ett helt nytt yrke som skulle passa dig perfekt, även om du inte har tänkt på det innan.

Det är även viktigt att identifiera det motsatta – det som gör att du överväger att stanna i samma bransch. Med dessa insikter kan du förhoppningsvis bygga upp en plan för att ta beslut om du ska byta jobb eller inte.

Rädsla för att byta jobb och bekvämlighet

I många fall finns det ofta ett bättre jobb som väntar på dig. Men självklart uppstår det en rädsla i samband med detta. Ett nytt jobb behöver inte bara vara förknippat med rädsla. Det är ofta spännande med nya utmaningar och en chans till utveckling.

Bekvämlighet kan vara en stor bov när du söker nytt jobb. År av erfarenhet inom ditt yrke har gjort att det mesta går på rutin.

Att inte känna sig tillräcklig när du står inför en ny utmaning är någonting som vi alla känner igen oss i. Du kan planera och läsa igenom vilka krav som ställs på dig på ett nytt jobb, vilket kan göra att denna rädsla dämpas ju mer insatt du blir i det nya jobbet och vilka krav som ställs.

Våga utbilda dig

Det är aldrig för sent att söka nytt arbete – även om du har arbetat en lång tid inom samma yrke. Ibland dalar motivationen och du kanske inte känner samma driv som för några år sedan. 

En viktig aspekt att ha i åtanke när du överväger ett nytt jobb är att se över framtidsutsikterna. SKY:s yrkesutbildningar är rustade för framtidens arbetsmarknad då vi ingår i ett tätt samarbete med många stora arbetsgivare i landet och vi utbildar där det finns en kompetensbrist. 

När du väl har bestämt dig så är det ingen annan än du själv som står i vägen för dina mål. Har du kommit fram till att  du behöver byta bransch – ta steget att våga byta jobb eller sök en relevant utbildning.

Hitta nytt jobb eller utbildning

En viktig sak att ta med sig är att det inte kan skada att söka ett nytt jobb eller utbildning. Det är upp till rekryteraren att avgöra om du är en bra kandidat eller inte – får du ett positivt svar kan du avgöra därefter hur du vill gå vidare. 

Du kan även skifta fokus till att ta reda på om den nya arbetsgivaren eller utbildningen uppfyller just dina krav. Saker som du har saknat med ditt nuvarande yrke – finns de istället på den nya arbetsplatsen eller i en utbildning? Överväg också det som du faktiskt är nöjd med idag, och om detta finns på det nya stället du söker dig vidare till.

Känn dig aldrig dum för att du kommer med mycket frågor. Det är viktigt att fråga saker för att bygga upp förståelse kring nya fenomen och att byta jobb, särskilt om det är till en ny bransch, kan verkligen vara som att kliva in i en helt ny värld.

Byta jobb till vad?

Vill du jobba med praktiska arbetsuppgifter? Eller är du mer teoretiskt lagd? Det är bara du själv som kan veta vilket yrke som passar just dig.

På SKY:s utbildningssida kan du hitta en rad med utbildningar som täcker in olika tjänsteområden. Läs på om varje utbildning och se om det finns någonting som fyller just dina krav och behov.

Våga fråga personer som du tror kan vara till hjälp. Kanske känner du någon som har läst en yrkesutbildning?

I vår studie- och yrkesguide hittar du flertalet intervjuer med människor som har studerat på SKY.

Lycka till med att byta jobb! Och kom ihåg att det bara är du själv som bestämmer hur du vill göra.

Frågor eller funderingar?

Fyll i fälten nedan så återkommer vi inom kort!

När du använder formuläret godkänner du att uppgifterna registreras. Läs vår policy om personuppgifter här.

Kontaktuppgifter

Har du frågor? Ring till oss!

010-585 58 50

Måndag – Fredag
09.00 – 12.00

13.00 – 15.00

 

Du kan även maila dina frågor till info@yhsky.se