Från grävmaskinist till projektör: Daniel har läst utbildningen Vatten- och miljötekniker

Daniel Vesterlund har läst utbildningen Vatten- och miljötekniker på SKY, som är 80 veckor lång på heltid. Idag arbetar han som projektör, och är med i diskussioner som rör satsningar kring infrastruktur.

– Efter gymnasiet började jag arbeta som grävmaskinist. Det höll jag på med i fyra år innan jag bestämde mig för att fortsätta med det, men som egenföretagare. Det var en riktig satsning, det finns hur mycket arbete som helst om man är duktig och driven. Trots det började det växa en önskan att gå vidare, men då att gå vidare inom samma område, säger Daniel Vesterlund.

– Att arbeta som grävmaskinist var roligt på många sätt. Men jag har haft en önskan att få vara med och påverka, planera och utveckla framtida projekt inom branschen, säger Daniel Vesterlund.

Utbildning med hållbarhetstänk

Daniel Vesterlund bestämde sig för att studera vidare och fastnade för att läsa yrkeshögskoleutbildningen Vatten- och miljötekniker på SKY. Det fanns flera skäl till att Daniel Vesterlund valde just denna utbildning. Här listar han några fördelar med den:

  • Ett tydligt hållbarhetstänk i utbildningen.
  • Du får träning i att arbeta i projekt med eget ansvar.
  • Utbildningen är bred och du bygger bra kompetenser.
  • Utbildningen finns på flera orter.

Lärande i arbete (LIA) ger kompetens för framtiden

Daniel hade som mål att bli projektör, och därför är bredden i utbildningen någonting som tilltalade honom. Han fick möjlighet att fördjupa sig i arbetet kring ledningsnät.

Eftersom Daniel hade en klar målbild att i framtiden fortsätta arbeta med ledningsnät med som projektör valde han att få göra sin första lärande i arbete (LIA) på Munksjö Aspa Bruk.

Arbetsuppgifterna bestod av att inventera och upprätta kartmaterial på brukets hela ledningsnät. Bruket har funnits där länge, och det har byggts om flertalet gånger – vilket gjorde att det inte fanns något korrekt kartmaterial.

Den andra LIA-perioden valde Daniel att göra på VAP – som står för VA-projekt AB. De har sitt säte i Örebro. Redan innan utbildningen var klar fick Daniel Vesterlund ett erbjudande om en provanställning på VAP, något han tackade ja till direkt.

Utbildningen Vatten- och miljötekniker är för framtiden

Idag är Daniel fast anställd projektör, och mycket nöjd med sitt arbete.

– Jag finns nu i en bransch som har en stark tillväxt. Hela Sveriges ledningssystem måste moderniseras och byggas ut. Någonting som vi tror kommer att pågå i minst 100 år. Jag ser att det behövs många fler här i branschen – det här är ett mycket tydligt framtidsjobb, säger Daniel Vesterlund.

Frågor eller funderingar?

Fyll i fälten nedan så återkommer vi inom kort!

När du använder formuläret godkänner du att uppgifterna registreras. Läs vår policy om personuppgifter här.

Kontaktuppgifter

Har du frågor? Ring till oss!

010-585 58 50

Måndag – Fredag
09.00 – 12.00

13.00 – 15.00

 

Du kan även maila dina frågor till info@yhsky.se