Korta utbildningar som leder till jobb med bra lön

Jobb som läkare, jurist eller civilingenjör har alltid lockat människor med hög lön och intressanta arbetsuppgifter. Men det är inte givet att du måste gå en 5-årig utbildning för att få ett jobb du trivs med med bra lön. För dig som funderar på att byta karriär kan det vara värt att veta att många yrkesutbildningar även går att läsa på distans. På så sätt kan du kombinera en utbildning med det du gör idag.

Yrkesutbildningar ger dig en yrkestitel på kort tid

Yrkesutbildningar är en säker och snabb väg in i yrkeslivet. Utbildningarna är ofta korta, ett eller två år, och uppskattningsvis får över 90% jobb efter avslutad utbildning. Inom vissa branscher skriker företagen efter arbetskraft, som exempelvis rörnätstekniker, fastighetstekniker, vatten- och miljötekniker eller drifttekniker.

Yrkesutbildning skiljer sig från de klassiska akademiska utbildningarna på så sätt att de i mycket större utsträckning varvar teori med praktik. Praktiken förläggs oftast till externa arbetsplatser hos någon av de företag vi samarbetar med. Responsen från våra elever har varit mycket god, många har sett praktiken som en av de roligaste inslagen i utbildningen. Man får där möjligheten att lära känna framtida branschkollegor och knyta värdefulla kontakter.

En kort utbildning kan vara en stor fördel om man snabbt vill komma ut i arbetslivet.

Våra utbildningar

Nedan finner du kort men viktig information om våra utbildningar, alla med över 90% av elever som får jobb direkt efter studierna.

Tekniker – Intelligent Industry & Warehouse

430 YH-poäng / 86 veckor på heltid / Platsbunden

Under denna utbildning till att bli tekniker med inriktning mot robotar och automatiserad logistik får du lära dig om allt från kvalitets- och miljöledningssytem till planering och design av logistikprocesser samt modellering och simulering av skeenden. Automatisering av logistik är något som kommer längre för var dag som går, här kommer det sannolikt finnas gott om jobb när du är klar med din utbildning!

Här kan du läsa mer om vår utbildning för Tekniker – robot och automatiserad logistik.

Rörnätstekniker

300 YH-poäng / 60 veckor på heltid / Distans

Rörnätstekniker är utbildningen för dig som är intresserad av teknik och ser det som ett plus att du kan kombinera detta med miljöfrågor! Du kommer arbeta i vattentjänstesektorn och yrket handlar om att säkra leveransen av vatten. Branschen står inför en stor rekryteringsutmaning i och med en våg av pensionsavgångar. Här kommer det garanterat finnas jobb på din examensdag. 

Här kan du läsa mer om vår utbildning för rörnätstekniker.

Logistiker med hållbarhetskompetens

430 YH-poäng / 86 veckor på heltid / Platsbunden och distans

Håll Sverige i rörelse! Som logistiker tar du han om transport av både människor och gods. Branchen bjuder på stora möjligheter, den är i stort behov av nya medarbetare. Läser du utbildningen hos oss får du en Kvalificerad yrkeshögskoleexamen som Logistiker med hållbarhetskompetens och du kan kliva direkt ut i en bransch med stora möjligheter!

Läs mer om utbildningen för logistiker.

Drifttekniker, Kraft & Värme / Process

400 YH-poäng / 80 veckor på heltid / Platsbunden och distans

Vår driftteknikerutbildning riktar in sig mot kraft, värme och process. Du kommer arbeta med utrustning, system och komponenter inom kraft-, energi- och processindustrin. Här är möjligheterna till att utveckla din karriär stora. Effektivisering och driftsoptimering ligger i fokus, både utbildning och arbete bjuder på många spännande arbetsuppgifter. Elisabeth Öhman från Ekokem AB i Kumla: “Detta är en viktig utbildning. Branschen är i stort behov av kvalificerad och yrkesutbildad personal.”

Läs mer om vår utbildning för drifttekniker.

Vatten- & Miljötekniker

400 YH-poäng / 80 veckor på heltid / Platsbunden och Distans

Denna utbildning ger dig den yrkeskompetens som krävs för att arbeta inom VA-branschen för att säkra samhällets tillgång till vatten – vårt viktigaste livsmedel. En vatten- och miljötekniker ser över reningsprocesser så vattnet uppnår en god kvalité. Som vatten- och miljötekniker ansvarar du över drift och underhåll av vatten- och avloppsanläggningar. Här får du möjligheten att utveckla din karriär och samtidigt göra något viktigt för framtiden!
Läs mer på om vår utbildning för vatten- & miljötekniker

VA-utredare / Abonnentingenjör

410 YH-poäng / 82 veckor på heltid / Platsbunden

Om du vill ha ett varierande arbete som dessutom har ett hållbarhetstänk, då är den här utbildningen för dig! När du studerar utbildningen får du kompetenser inom bland annat arbetsledning, arbetsmiljö, byggprocesser, uppbyggnad av VA-system, ekonomiprocesser och geoteknik. Branschen skriker efter just dessa kompetenser, vilket betyder att chansen till ett jobb direkt efter examen är stor! Ditt arbete med vatten- och avlopp är viktigt för att kommuner ska få en så hållbar försörjning av vatten och avlopp som möjligt.

Läs mer om vår utbildning för VA-utredare / Abonnentingenjör

Congress, Conference and Meeting professional – PCO

420 YH-poäng / 84 veckor på heltid / Distans

Mötes- och turistbranschen är en bransch som växer hela tiden, men det finns en stor efterfrågan på kvalificerade projektledare. Genom att gå vår PCO-utbildning får du all kompetens för att kunna bli en mångsidig projektledare som har många bollar i luften. Som projektledare startar, driver och utvecklar du olika affärsintriktade projekt tillsammans med externa aktörer för att skapa smarta helhetslösningar för dina blivande kunder. Det kan exempelvis vara att utveckla och behovsanpassa koncept utifrån kundens eller mottagarens villkor. I en bransch med många möjligheter krävs bred kompetens. Därför ser vi till att du får lära dig allt om turistnäring, projektledning, entreprenörsskap, affärsutveckling och marknadsföring.

Läs mer om vår utbildning för congress, conference and meeting professional – pco

Frågor eller funderingar?

Fyll i fälten nedan så återkommer vi inom kort!

När du använder formuläret godkänner du att uppgifterna registreras. Läs vår policy om personuppgifter här.

Kontaktuppgifter

Har du frågor? Ring till oss!

010-585 58 50

Måndag – Fredag
09.00 – 12.00

13.00 – 15.00

 

Du kan även maila dina frågor till info@yhsky.se