Korta utbildningar som leder till jobb med bra lön

Jobb som läkare, jurist eller civilingenjör har alltid lockat människor med hög lön och intressanta arbetsuppgifter. Men det är inte givet att du måste gå en 5-årig utbildning för att få ett jobb du trivs med med bra lön. För dig som funderar på att byta karriär kan det vara värt att veta att många yrkesutbildningar även går att läsa på distans. På så sätt kan du kombinera en utbildning med det du gör idag.

Yrkesutbildningar ger dig en yrkestitel på kort tid

Yrkesutbildningar är en säker och snabb väg in i yrkeslivet. Utbildningarna är ofta korta, ett eller två år, och uppskattningsvis får över 90% jobb efter avslutad utbildning. Inom vissa branscher skriker företagen efter arbetskraft, som exempelvis rörnätstekniker, fastighetstekniker, vatten- och miljötekniker eller drifttekniker får minst 98% jobb direkt efter utbildningen.

Yrkesutbildning skiljer sig från de klassiska akademiska utbildningarna på så sätt att de i mycket större utsträckning varvar teori med praktik. Praktiken förläggs oftast till externa arbetsplatser hos någon av de företag vi samarbetar med. Responsen från våra elever har varit mycket god, många har sett praktiken som en av de roligaste inslagen i utbildningen. Man får där möjligheten att lära känna framtida branschkollegor och knyta värdefulla kontakter.

En kort utbildning kan vara en stor fördel om man snabbt vill komma ut i arbetslivet.

Våra kortaste utbildningar

Nedan finner du mer information om några av våra kortare utbildningar, alla med över 90% av elever som får jobb direkt efter studierna.

Tekniker – robot och automatiserad logistik

430 YH-poäng / 86 veckor på heltid

Under utbildning till tekniker med inriktning mot robotar och automatiserad logistik får du lära dig om allt från kvalitets- och miljöledningssytem till planering och design av logistikprocesser samt modellering och simulering av skeenden. Automatisering av logistik är något som kommer längre för var dag som går, här kommer det sannolikt finnas gott om jobb när du är klar med din utbildning!

Här kan du läsa mer om vår utbildning för Tekniker – robot och automatiserad logistik.

Rörnätstekniker

300 YH-poäng / 60 veckor på heltid

Rörnätstekniker är utbildningen för dig som är intresserad av teknik och ser det som ett plus att du kan kombinera detta med miljöfrågor! Du kommer arbeta i vattentjänstesektorn och yrket handlar om att säkra leveransen av vatten. Branschen står inför en stor rekryteringsutmaning i och med en våg av pensionsavgångar. Här kommer det garanterat finnas jobb på din examensdag. 

Här kan du läsa mer om vår utbildning för rörnätstekniker.

Logistiker

430 YH-poäng / 86 veckor på heltid

Håll Sverige i rörelse! Som logistiker tar du han om transport av både människor och gods. Branchen bjuder på stora möjligheter, den är i stort behov av nya medarbetare. Läser du utbildningen hos oss får du en Kvalificerad yrkeshögskoleexamen som Logistiker med arbetsledning och flerpartslogistik.

Läs mer om utbildningen för logistiker.

Drifttekniker

400 YH-poäng / 80 veckor på heltid

Vår driftteknikerutbildning riktar in sig mot kraft, värme och process. Du kommer arbeta med utrustning, system och komponenter inom kraft-, energi- och processindustrin. Här är möjligheterna till att utveckla din karriär stora. Effektivisering och driftsoptimering ligger i fokus, både utbildning och arbete bjuder på många spännande arbetsuppgifter. Elisabeth Öhman från Ekokem AB i Kumla: “Detta är en viktig utbildning. Branschen är i stort behov av kvalificerad och yrkesutbildad personal.”

Läs mer om vår utbildning för drifttekniker.

Redovisningsekonom

400 YH-poäng / 80 veckor på heltid

Denna utbildning kan ge bra avkastning på din tid i form av bra lön. Om du har intresse för ekonomi och redovisning är detta utbildningen för dig, även här är chanserna till jobb direkt efter examen väldigt goda. Som redovisningsekonom jobbar du bland annat med att se till att moms, skatter och avgifter redovisas korrekt. Utbildningen ger dig en bred kompetens som möjliggör många val i ditt senare yrkesliv. Henrik Andersson, VD på Admit Ekonomi: “Vi tror för egen del och även för hela regionen, som är i en tillväxtfas, att det fortsatt är stor efterfrågan på utbildade redovisningsekonomer.”

Här kan du läsa mer om utbildningen för redovisningsekonom.

Lokförare

300 YH-poäng / 60 veckor på heltid

Detta är en av de få arbetsplatser där du får möjligheten att se hela Sverige från ditt fönster. Vi på SKY erbjuder en komplett och uppskattad utbildning till lokförare. Vår lokförarutbildning varvar teori med praktik, några av våra samarbetspartners för praktik är SJ, Arlanda Express och Green Cargo.

Läs mer om utbildningen för lokförare.

Frågor eller funderingar?

Fyll i fälten nedan så återkommer vi inom kort!

När du använder formuläret godkänner du att uppgifterna registreras. Läs vår policy om personuppgifter här.

Kontaktuppgifter

Har du frågor? Ring till oss!

010-585 58 50

Måndag – Fredag
09.00 – 12.00

13.00 – 15.00

 

Du kan även maila dina frågor till info@yhsky.se