Mats har studerat Logistiker, arbetsledning och flerpartslogistik: “Avgörande betydelse för mitt sätt att tänka”

Mats Holm har läst utbildningen Logistiker, arbetsledning och flerpartslogistik. Idag arbetar han på Textilia, som under sista kvartalet 2018 framgångsrikt bedrivit fokuserat förbättringsarbete på samtliga enheter i Sverige. För att lyckas följa framsteg, prestation och lärande har företaget samordnat ett så kallat Kaizen Event.

Vad är ett Kaizen Event?

Kaizen är ett japanskt ord som betyder förbättring, och menar på att du hela tiden kan utvecklas. Kaizen Event är en slags modell för kontinuerlig förbättring, och en typ av management-filosofi, som går ut på att ägare och operatörer håller i ett event för att förbättra metoder i ett företag eller organisation.Lean är ofta ett ord som förknippas med Kaizen, som kortfattat går ut på att göra sig av med onödiga kostnader och problem. Allt för att underlätta produktionen i ett företag eller organisation.

Mats Holm ansvarar för ett Kaizen Event hos Textilia.

– Det har varit en härlig framgångsresa, säger Mats Holm, projektledare.

Hållbar utveckling enligt lean

– Platschefer har förstås väldigt mycket mer än bara förbättringsarbete och utveckling på sin agenda. Därför har jag försökt att förpacka förbättringsprojektet så enkelt och förutsägbart som möjligt, detta för att varje platschef på egen hand ska äga och driva det, okonstlat och framgångsrikt, säger Mats Holm.

Mats utvecklar vidare sitt resonemang genom att förklara att det var naturligt att inrikta sig på första steget i tvätteriets process, nämligen sorteringen. För att ytterligare avgränsa sig utvecklades ett förbättringsarbete som skulle minska på ”onödig väntan” och ”onödiga interna transporter” som inte är värdeskapande. Allt enligt “Lean-tänket” som bidrar till en hållbar utveckling.

Arbetet som drift och produktionsutvecklare

– Jag har verkligen att tacka utbildningen ”logistiker, arbetsledning och flerpartslogistik” som jag har gått på SKY. Den har haft avgörande betydelse för mitt sätt att agera och tänka. Kunskaperna jag fått genom utbildningen stärker mina förutsättningar att argumentera och ta viktiga beslut vilka stimulerar företagets vision om en hållbar och ansvarsfull utveckling, säger Mats Holm.

Utbildningen logistiker, arbetsledning och flerpartslogistik är 86 veckor lång, på heltid. Den ger dig möjlighet att kliva in i en bransch med stora möjligheter. Sista datumet att söka för höstens utbildning är 2019-04-26.

– För mig var det strategiskt viktigt att gå en yrkeshögskoleutbildning. Jag insåg tidigt att den utbildning som SKY anordnar föll sig naturlig eftersom utbildningen har hög renommé och att den har de ämnen/kurser som jag anser viktiga för att stärka min position på arbetsmarknaden. Jag har nu också sett att efter avslutad utbildning har jag fått goda förutsättningar att snabbt få en betydande roll på företaget, säger Mats Holm.

Frågor eller funderingar?

Fyll i fälten nedan så återkommer vi inom kort!

När du använder formuläret godkänner du att uppgifterna registreras. Läs vår policy om personuppgifter här.

Kontaktuppgifter

Har du frågor? Ring till oss!

010-585 58 50

Måndag – Fredag
09.00 – 12.00

13.00 – 15.00

 

Du kan även maila dina frågor till info@yhsky.se