Sandra studerar till att bli Rörnätstekniker på distans - "det är stor brist på utbildade inom yrket"

Sandra Engman tröttnade på sitt jobb och ville byta bana i livet. Hon hade en känsla av att hon inte var en pluggmänniska, men blev motbevisad när hon började studera utbildningen Rörnätstekniker.

Hej Sandra! Hur kommer det sig att du valde att börja studera just Rörnätsteknikerutbildningen?

Jag kände att jag var trött på mitt gamla jobb och att jag ville testa på något nytt, något jag inte gjort innan. Efter det fick jag veta att jag var gravid, och kände då att utbildningen blev ännu mer intressant eftersom jag kunde studera den hemifrån. När jag började studera kände jag att det fanns massor man kunde göra på denna utbildning och det finns flera vägar att gå.

Vad tycker du om utbildningen hittills?

Jag tycker den är riktigt bra, den är upplagd på ett bra sätt. Ibland kommer livet emellan och man missar föreläsningar, men eftersom de är inspelade har jag kunnat kolla i efterhand, vilket passar mig bra. På utbildningen får vi jobba mycket i grupp också, vilket är superhärligt. Det har gjort att jag har skaffat nya vänner. Vi sitter på distans men har ändå lyckats bli vänner, det känns väldigt kul!

Vad har varit mest givande på utbildningen?

Eftersom allt är så himla nytt för mig känns allt också extra kul. Jag är egentligen inte en pluggmänniska, har svårt att lära mig och har alltid känt att jag är mer praktiskt lagd. Men nu känner jag att jag har fått bevis på att plugga, vilket känns skönt.

Har du några planer efter utbildningen?

Just nu vet jag inte, då jag tar examen i december. Min plan är att jag ska testa att vara på lite olika ställen under min praktik, så efter praktiken blir det förhoppningsvis lättare att bestämma. Jag kommer nog hålla på med drift då jag gillar att arbeta med händerna. Det är väldigt mycket som är kul inom området, så det är lite svårt att bestämma sig!

Vad kul! Du verkar trivas. Varför skulle du rekommendera andra att gå denna utbildning?

Jag skulle framförallt rekommendera denna utbildning för att det är så stor brist på utbildad arbetskraft inom yrket, vilket betyder att du förmodligen lätt kan få jobb efter studierna. Det är en väldigt givande utbildning och du utvecklas verkligen mycket på den korta tiden som studierna är. Min känsla är att man kan om man vill, även om man inte har pluggat på länge! Dessutom är de väldigt hjälpsamma på programmet, vilket är ett skönt stöd att ha.

Vill du göra som Sandra och byta riktning? Ansök idag!

Frågor eller funderingar?

Fyll i fälten nedan så återkommer vi inom kort!

När du använder formuläret godkänner du att uppgifterna registreras. Läs vår policy om personuppgifter här.

Kontaktuppgifter

Har du frågor? Ring till oss!

010-585 58 50

 

Växelns öppettider under sommaren:

 

Måndag – Fredag
09.00 – 12.00

Du kan även maila dina frågor till info@yhsky.se