Studera på yrkeshögskola

Idag studerar ungefär 40,000 personer i Sverige på en yrkeshögskola. Vissa kommer direkt från gymnasiet och andra vill helt enkelt byta karriär i vuxen ålder. Medelåldern för att studera på yrkeshögskola är 30 år. De flesta yrkesutbildningar är mellan ett och två år långa, vilket gör att de är kortare än en högskole- och universitetsutbildning.

Förutom längden på en yrkesutbildning (YH-utbildning) skiljer den sig på andra sätt också från en traditionell högskoleutbildning. YH-utbildningar innehåller en stor del praktik (även kallat LIA) på arbetsplatser vilket gör att du får relevant erfarenhet och kunskap som är till stor hjälp när du ger dig ut i arbetslivet. Du får möjlighet att testa din kompetens hos en arbetsgivare, och LIA-perioden är en av de viktigaste framgångsfaktorerna för en YH-utbildning.

Tydliga mål och goda framtidsutsikter

Där vissa högskoleutbildningar kan upplevas som abstrakta i sin utformning är YH-utbildningar mer konkreta med tydliga mål att sätta dig som student i arbete efter examen. SKY har ett samarbete mellan flertalet stora arbetsgivare i landet och vi utbildar inom områden där det finns, och kommer att finnas, ett behov av arbetskraft. 

Detta gör att framtidsutsikterna efter din examen är väldigt goda. Faktum är att de allra flesta som går en utbildning på SKY får arbete efter avslutad utbildning. 

Flera olika inriktningar på våra YH-utbildningar

Samtliga YH-utbildningar på SKY är CSN-berättigade och vi är verksamma inom flera yrkesområden. Allt från utbildningar inom ekonomi till drift- och rörnätsteknik. YH-utbildningar erbjuds bara inom de branscher där det finns ett behov av utbildad arbetskraft i framtiden.

Läs mer på denna sida om våra YH-utbildningar.

Frågor eller funderingar?

Fyll i fälten nedan så återkommer vi inom kort!

När du använder formuläret godkänner du att uppgifterna registreras. Läs vår policy om personuppgifter här.

Kontaktuppgifter

Har du frågor? Ring till oss!

010-585 58 50

 

Växelns öppettider under sommaren:

 

Måndag – Fredag
09.00 – 12.00

Du kan även maila dina frågor till info@yhsky.se