YH-utbildning på distans

Flera av våra utbildningar på Yrkeshögskolan SKY går att läsa på distans, vilket innebär att du inte behöver befinna dig fysiskt på en utbildningsort. Att studera på distans är ett bra alternativ för dig som på ett flexibelt sätt vill studera en yh-utbildning, men som inte har möjlighet att flytta till en ny studieort. Självklart är SKY:s distansutbildningar CSN-berättigade och ger YH-poäng på precis samma sätt som våra platsberoende utbildningar.

Enkelt och smidigt att plugga på distans

Att studera på distans innebär en stor mängd frihet. Du är inte platsberoende och kan bedriva dina studier var som helst i världen. Detta gör att yh-utbildningar på distans med enkelhet går att kombinera med extrajobb, familjeliv eller annat.

Studiesituationen kan skilja sig mycket beroende på var du är i livet. Det är inte alla som kan studera fysiskt på en plats flera timmar i sträck. Med en yh-utbildning på distans blir vardagen lite mer flexibel då din arbetsinsats kan formas efter hur du vill ha den.

Självklart krävs det självdisciplin för att studera på distans då det är du som själv som lägger upp planeringen och ser till att du följer med i kursplanen. 

Distansutbildning på Yrkeshögskolan SKY

När du studerar en yh-utbildning på distans hos oss på yrkeshögskolan SKY förekommer det några träffar under din studietid. Detta är för att vissa utbildningar har obligatoriska moment som behövs göras på plats. De fysiska träffarna innefattar ungefär 4 träffar som varar 1-3 dagar vardera. I samband med träffarna kan även studiebesök genomföras som är viktiga för utbildningen. Fysisk närvaro är önskvärd men inte obligatorisk.

En vanlig vecka består av föreläsningar, handledning, självstudier samt arbete tillsammans med andra studerande i en grupp, en så kallad basgrupp.

Under utbildningens gång kommer du få tillgång till den webbaserade versionen av Microsoft Officepaketet. Det betyder att du kommer ha tillgång till Word, Excel, och PowerPoint med mera utan kostnad under tiden du studerar hos oss på Yrkeshöskolan SKY.

Det enda som du egentligen behöver för distansstudier på Yrkeshögskolan SKY är tillgång till internet och en dator. Vi utgår från läro-webbplattformen itslearning där du på ett enkelt sätt kan kommunicera med dina kurskamrater, handledare och lärare. All undervisning sker digitalt via zoom, därför är det viktigt att du har en dator som också har en webbkamera och hörlurar med mikrofon för att kunna ta del av undervisningen.

Frågor eller funderingar?

Fyll i fälten nedan så återkommer vi inom kort!

När du använder formuläret godkänner du att uppgifterna registreras. Läs vår policy om personuppgifter här.

Kontaktuppgifter

Har du frågor? Ring till oss!

010-585 58 50

Måndag – Fredag
09.00 – 12.00

13.00 – 15.00

 

Du kan även maila dina frågor till info@yhsky.se