Utbildning i logistik - ett val för framtiden

Krönika: Världen krymper snabbt! Varor och tjänster transporteras över hela världen, nu med en stark efterfrågan på miljömässig och social hållbarhet.

Varor och tjänster transporteras över hela världen och så kommer det att vara också i framtiden. Vad som är nytt är att nu är det en helt annan efterfrågan på miljömässigt hållbara transporter, men nu efterfrågas också produktion av varor i socialt hållbara miljöer. Logistiken effektiviseras och utvecklas! Slutkunden, konsumenten, kräver att veta att de varor som köps har så låg miljöbelastning som möjligt och att de som tillverkar produkten har bra arbetsförhållanden samt att det inte är barnarbetskraft.

Den här medvetenheten har vi inte sett hos konsumenterna tidigare – medvetenheten som hela tiden ökar, konsumenten blir mer kräsen.

Transport och logistik kommer fortsatt att öka och effektiviseras

Trots att det finns starka rörelser för att vi ska handla lokalproducerat så kommer den globala handeln att öka. Detta i kombination med slutkundens krav gör att logistikbranschen måste strama upp verksamheten. Branschen behöver fler specialistutbildade logistiker.

Jag är logistikdirektör på Elektroskandia och har varit det under en följd av år. Jag kan dag för dag avläsa kundernas ökande medvetenhet och högre ställda krav på oss. Jag välkomnar det – självklart vill jag att de barnbarn och barnbarnsbarn jag en gång förhoppningsvis kommer att få, ska födas till en värld som är långsiktigt hållbar.

Ska vi kunna verka på den nya marknad som redan är här, ska vårt företag kunna fortsätta leverera rätt producerade produkter i rätt tid med minimal miljöbelastning – då behöver vi förstärka organisationen med kompetenta och kunniga medarbetare.

Vi söker din personlighet till framtidens spännande jobb!

Jag har engagerat mig i utbildningen ”Logistiker, arbetsledning och flerpartslogistik”, sedan flera år. Jag var med och tog initiativ till att starta utbildningen och jag sitter i ledningsgruppen för den – jag gör det för att försäkra mig om att vi ska kunna få många duktiga nya medarbetare även i framtiden.

Vill Du ha ett spännande jobb, vill Du ha intressanta arbetsuppgifter och vill du ha ett arbete som bara blir roligare och viktigare då ska Du bli logistiker!

Vi i logistikbranschen behöver Dig!

Peter Landenberg

Logistikdirektör Elektroskandia

Frågor eller funderingar?

Fyll i fälten nedan så återkommer vi inom kort!

När du använder formuläret godkänner du att uppgifterna registreras. Läs vår policy om personuppgifter här.

Kontaktuppgifter

Har du frågor? Ring till oss!

010-585 58 50

Måndag – Fredag
09.00 – 12.00

13.00 – 15.00

 

Du kan även maila dina frågor till info@yhsky.se