Bokslut, Deklaration och Koncernredovisning

Vill du utveckla dina kunskaper och färdigheter inom redovisning? Med denna korta kurs får du kompetensen att kunna upprätta årsredovisning för både ett aktiebolag och en koncern.

Utveckla avancerade kunskaper och färdigheter om bokslut och årsredovisning enligt gällande lagar och regler. Denna kurs ger dig även teoretiska kunskaper gällande analys, uppföljning och granskning av redovisningsarbetet.

Vilka kompetenser får jag?

Under kursen får du lära dig hantera och utföra redovisnings- och konsulttjänster inom bokslut, deklaration och koncernredovisning i enlighet med rådande regelverk. Du kommer även lära dig hantera analys, uppföljning och granskning av redovisningen samt förstå sambandet mellan redovisning och beskattning. Men också hur du i ditt yrke använder branschledande IT-tjänster.

Behörighetskrav

Grundläggande gymnasiebehörighet

För att bli antagen till en yrkeshögskoleutbildning måste du uppfylla kraven för grundläggande behörighet. Det innebär att du måste ha en gymnasieexamen eller motsvarande kunskaper, färdigheter och kompetenser för att uppnå behörighetskravet.

För att kunna studera denna kurs behöver du minst 6 månaders dokumenterad yrkeserfarenhet av att arbeta med redovisning på heltid inom en ekonomiavdelning för aktiebolag och/eller redovisningsbyrå för aktiebolag. Detta behöver stärkas med ett arbetsgivarintyg.

Kursens upplägg

Yrkeshögskolan SKY använder sig av en projektorienterad och problembaserad pedagogik (PBL). PBL bygger på att den studerande under sin utbildning ska få förutsättningar för att utveckla en analytisk och problemlösande förmåga. Det betyder att lärandet baseras på verkliga situationer som kan uppstå på arbetsplatsen.

Ansök till utbildningen

Bokslut, Deklaration och Koncernredovisning

30 YH-poäng

Välj studieort att ansöka till:

Frågor eller funderingar?

Fyll i fälten nedan så återkommer vi inom kort!

När du använder formuläret godkänner du att uppgifterna registreras. Läs vår policy om personuppgifter här.

Kontaktuppgifter

Har du frågor? Ring till oss!

010-585 58 50

 

Växelns öppettider:

 

Måndag – Fredag
09.00 – 12.00

Du kan även maila dina frågor till info@yhsky.se

 

 

 

 

Utbildningsledare