Congress, conference and meeting professional - PCO

Vill du vara en del av en kreativ bransch där du får blanda nöje med ledarskap och planering? Då ska du söka till Congress, Conference and Meeting professional – PCO!

Mötes- och turistbranschen är en dynamisk bransch som växer hela tiden, vilket skapar en stor efterfrågan på kvalificerade projektledare. Denna utbildning ger dig möjligheten att bli en professionell projektledare specialiserad på avancerade kundevent, möten, kongresser, festivaler, mässor och andra publikarrangemang.
Genom att studera denna distansutbildning kommer du att få den fullständiga kompetens som krävs för att bli en mångsidig projektledare med förmågan att hantera flera uppgifter samtidigt.

Vad gör en projektledare?

Som projektledare startar, driver och utvecklar du olika affärsintriktade projekt tillsammans med externa aktörer för att skapa smarta helhetslösningar för dina blivande kunder. Det kan exempelvis vara att utveckla och behovsanpassa koncept utifrån kundens eller mottagarens villkor.

Projektverksamheten kan vara omfattande och det gäller att vara snabb med att hitta strategier som överensstämmer med den efterfrågan de möten, kongresser och events som du ansvarar över har.

En projektledare tjänar i snitt 35 000 kr i månaden. Vilket är medellönen i Sverige.

Vilka kompetenser får jag?

I en bransch med många möjligheter krävs bred kompetens. Därför ser vi till att du får lära dig allt om turistnäring, entreprenörsskap, affärsutveckling och marknadsföring.

Vi lägger stor vikt vid hållbarhet inom turism, både på nationell och global nivå. Vi undersöker även företags ansvar och möjligheter ur ett miljöperspektiv.

Vad kommer jag att kunna jobba som?

Det finns många yrkestitlar som beskriver just det en professional conference organiser (PCO) gör. Vilket är fördelen med en bred utbildningen som ger möjligheter till ett varierat jobb efter avslutad utbildning.

  • Projektledare
  • Egenföretagare och entreprenörer PCO, inom mötes-, turism- och eventindustrin
  • Mötesansvarig på konferens, kongressanläggning och kursgårdar
  • Mötesansvarig inom kommun, landsting och andra offentliga myndigheter
  • Mötes- och reseansvarig inom större företag
  • Drift- och anläggningschef inom handel, hotell, restaurang, transport, event- och reseindustrin
  • Chef för mötesavdelningen på konferenshotell
  • Eventarrangör

Utbildningens upplägg

Under utbildningen blandas det teoretiska med det praktiska där vi utgår från en projektorienterat och problembaserad pedagogik (PBL) som bygger på att den studerande under sin utbildning ska få förutsättningar för att utveckla en analytisk och problemlösande förmåga.Det betyder att lärandet baseras på verkliga situationer som kan uppstå på arbetsplatsen.


Lärande i arbete (LIA) är ett förberedande moment inför arbetslivet i din framtida yrkesroll. Denna del består av praktik ute på ett företag eller organisation. Genom handledning får du möjlighet att praktiskt utföra de moment du har läst om under utbildningen. Vilket betyder att du får pröva på din framtida yrkesroll redan under din studietid!

Några av de organisationer vi samarbetar med:

Best-Western-City-Hotel-Örebro-1024x230
Clarion-Hotell-Örebro
City-Örebro
Elmia-AB
Conventum-1024x84
Livin-hotel2
Nolia
Scandic_Örebro-Väst-gif
Örebro Convention bureau
rebrokomp2.il

Ansök till utbildningen

Congress, conference and meeting professional - PCO

420 YH-poäng

Välj studieort att ansöka till:

Frågor eller funderingar?

Fyll i fälten nedan så återkommer vi inom kort!

När du använder formuläret godkänner du att uppgifterna registreras. Läs vår policy om personuppgifter här.

Kontaktuppgifter

Har du frågor? Ring till oss!

010-585 58 50

 

Växelns öppettider:

 

Måndag – Fredag
09.00 – 12.00

Du kan även maila dina frågor till info@yhsky.se

 

 

 

 

Utbildningsledare

Åsa Wern

Tele: 010 – 585 58 63

asa.wern@yhsky.se