Rörnätstekniker - Distans

Är du intresserad av teknik och brinner för miljöfrågor? Då är utbildningen till rörnätstekniker något för dig! Här får du kombinera teknik och miljö för att säkra leveransen av vårt viktigaste livsmedel – vatten!

Vattentjänstsektorn är i en enorm utvecklingsfas i och med de stora investeringar som kommer göras för att förnya vatten- och avloppsnäten de kommande 25 åren. Det innebär att behovet av rörnätstekniker kommer öka för att denna utveckling ska kunna genomföras.

Vad gör en rörnätstekniker?

Som rörnätstekniker distribuerar du dricksvatten och avleder avloppsvatten. Vilket kräver säkra vatten- och avloppsledningar.

Därför jobbar du med att underhålla rör och ventiler samt reparera och förnya vattenledningar.

Vid vattenläckor är du på plats för avstängning av vatten, läcksökning, spolning, inspektion av ledningar, besiktningar samt se över åtgärder vid driftstörningar på vatten- och avloppsnät.

En rörnätstekniker tjänar i snitt 33 500 kronor i månaden.

Vilka kompetenser får jag?

Under utbildningen får du lära dig hur man distribuerar dricksvatten och avleder avloppsvatten, vilket kräver säkra vatten- och avloppsledningar. Du får även kunskaper om hur du underhåller rör och ventiler samt reparerar och förnya vattenledningar. Men också hur du åtgärdar vattenläckor och driftstörningar som uppstår på vatten- och avloppsnätet.

Vad kan jag jobba som?

Det finns många yrkesroller som denna utbildning leder till. Vilket ger dig möjligheten till ett varierat jobb efter avslutad utbildning.

  • Rörnätstekniker
  • Ledningsnätstekniker
  • Arbetsledare inom VA
  • Driftplanerare inom VA

Utbildningens upplägg

Under utbildningen blandas det teoretiska med det praktiska där vi utgår från en projektorienterat och problembaserad pedagogik (PBL) som bygger på att den studerande under sin utbildning ska få förutsättningar för att utveckla en analytisk och problemlösande förmåga.Det betyder att lärandet baseras på verkliga situationer som kan uppstå på arbetsplatsen.


Lärande i arbete (LIA) är ett förberedande moment inför arbetslivet i din framtida yrkesroll. Denna del består av praktik ute på ett företag eller organisation. Genom handledning får du möjlighet att praktiskt utföra de moment du har läst om under utbildningen. Vilket betyder att du får pröva på din framtida yrkesroll redan under din studietid!

Vad innebär det att studera på distans?

Att studera på distans öppnar upp en rad fördelar för dig som studerar. Genom att välja denna flexibla studieform kan du balansera dina studier med andra åtaganden i livet, såsom arbete eller familj. Du får friheten att studera var du än befinner dig, utan att vara bunden till en specifik geografisk plats.

När du studerar en Yh-utbildning på distans hos oss på Yrkeshögskolan SKY förekommer det några träffar under din studietid. Detta är för att vissa utbildningar har obligatoriska moment som behövs göras på plats. Därför behöver du välja en studieort du vill utgå ifrån under dessa fysiska träffar. Detta betyder inte att du behöver studera från den staden utan endast att du har en studieort som du kommer besöka under de få fysiska träffar som utbildningen har.

De utbildningsorter som finns tillgängliga för denna utbildning är:

Borås
Sundsvall
Östersund
Skellefteå

Några av de organisationer vi samarbetar med:

Image-41
Image-44
Image-58
Image-56
Image-54
Image-43
Image-50
Image-48
Image-46
Image-55
Image-53
MSVA_logotypCMYK
Image-45
Image-49
Image-51
Image-47
Image-42
Ragunda Kommun

Ansök till utbildningen

Rörnätstekniker - Distans

300 YH-poäng

Välj studieort att ansöka till:

Frågor eller funderingar?

Fyll i fälten nedan så återkommer vi inom kort!

När du använder formuläret godkänner du att uppgifterna registreras. Läs vår policy om personuppgifter här.

Kontaktuppgifter

Har du frågor? Ring till oss!

010-585 58 50

 

Växelns öppettider:

 

Måndag – Fredag
09.00 – 12.00

Du kan även maila dina frågor till info@yhsky.se

 

 

 

 

Utbildningsledare

Anders Bergman

Tele: 010-585 58 62

anders.bergman@yhsky.se