Tekniker - Intelligent Industry & Warehouse

Gillar du teknik, maskineri och problemlösning? Och vill lära dig hur automation och robotteknik fungerar inom logistik- och industrisektorn? Då är denna utbildning något för dig!

Logistik- och industrisektorn blir allt mer automatiserad med hjälp av robotteknik för att effektivisera lagerarbetet, men också för att skapa en säkrare arbetsmiljö för de anställda. Men det behövs fler med rätt kompetens som kan arbeta med denna typ av automation och robotteknik.

Vad gör en utvecklingstekniker?

Som utvecklingstekniker utför du tekniskt arbete, exempelvis i samband med konstruktion, tillverkning och montering. Du får även programmera robotar och styrsystem och kontrollerar att allt maskineri fungerar som det ska.

Därför är det ett yrke som passar dig som har en vilja att lösa problem och att komma med nya förbättringsåtgärder för din arbetsplats!

En utvecklingstekniker tjänar i snitt 41 000 kr i månaden.

Vilka kompetenser får jag?

 Under utbildningen får du lära dig om hur robotteknik och automation används inom logistik- och industribranschen. Du får även kunskaper om hur du kan planera, designa och förändra företagets logistikprocesser samtidigt som du får konstruera och programmera olika system.

Vad kan jag jobba som?

Det finns många yrkesroller som denna utbildning leder till. Vilket är fördelen med en bred utbildning som ger möjligheter till ett varierat jobb efter avslutad utbildning.

  • Automationstekniker inom lagerstyrning
  • Automationstekniker inom installation och service av industrirobotar
  • PLC-tekniker
  • Robottekniker
  • Underhållstekniker
  • Utvecklingstekniker

Utbildningens upplägg

Under utbildningen blandas det teoretiska med det praktiska där vi utgår från en projektorienterat och problembaserad pedagogik (PBL) som bygger på att den studerande under sin utbildning ska få förutsättningar för att utveckla en analytisk och problemlösande förmåga.Det betyder att lärandet baseras på verkliga situationer som kan uppstå på arbetsplatsen.


Lärande i arbete (LIA) är ett förberedande moment inför arbetslivet i din framtida yrkesroll. Denna del består av praktik ute på ett företag eller organisation. Genom handledning får du möjlighet att praktiskt utföra de moment du har läst om under utbildningen. Vilket betyder att du får pröva på din framtida yrkesroll redan under din studietid!

Ansök till utbildningen

Tekniker - Intelligent Industry & Warehouse

430 YH-poäng

Välj studieort att ansöka till:

Frågor eller funderingar?

Fyll i fälten nedan så återkommer vi inom kort!

När du använder formuläret godkänner du att uppgifterna registreras. Läs vår policy om personuppgifter här.

Kontaktuppgifter

Har du frågor? Ring till oss!

010-585 58 50

 

Växelns öppettider:

 

Måndag – Fredag
09.00 – 12.00

Du kan även maila dina frågor till info@yhsky.se

 

 

 

 

Utbildningsledare

Richard Lööw

Tele: 010 - 585 58 61

richard.loow@yhsky.se