Vad ska jag plugga? Hitta din utbildning

Framtiden är oviss, sägs det. Men vi på SKY gillar inte att fumla i mörkret, och erbjuder därför framtidssäkra utbildningar. Har du någonsin ställt dig frågan: “vad ska jag studera?” – behöver du inte leta längre än denna artikel där vi hjälper dig hitta din utbildning.

Det är ingen lögn att 97% av de personer som studerar på SKY går ut i arbete efter avslutad utbildning. Vi har ett tätt samarbete med flera stora aktörer inom respektive yrkesområde som med största sannolikhet ger dig arbete efter studieperioden. Du kommer att genomföra en LIA-period där du får pröva på din yrkesroll – och hur det fungerar i praktiken.

Hitta rätt utbildning på SKY – vad ska jag arbeta med?

Att hitta rätt utbildning kan vara ett avgörande val i ditt liv. Men det är inte det lättaste – vi vet. Därför har vi sammanställt en artikel som kan vara din ledande ljuskälla i mörkret. Utbildningar på universitet i all ära; men det leder inte alltid till arbete efter studietiden. Vilket en yrkesutbildning på SKY gör.

SKY:s utbildningar planeras och utformas utifrån behov som finns i de olika branscherna. Var inte rädd för att ta dig på dig plugg-brillorna och damma av miniräknaren. Det är aldrig för sent för att välja en framtidssäker utbildning.

Utbildning till lokförare

Lokförare-utbildningen på SKY ger dig mycket goda chanser till jobb efter studietiden. Yrkesutbildningen varvar praktik med teori på ett effektivt sätt. LIA-perioden på utbildningen för lokförare är längre än våra andra utbildningar. Detta för att ge dig så mycket praktisk erfarenhet som möjligt tills du börjar arbeta som lokförare på riktigt.

En YH-utbildning som lokförare ger dig kunskaper att arbeta som lokförare. Du får köra stora och tunga fordon i en hög hastighet. Lastade med både gods och människor. Din yrkesroll innebär att du ansvarar för trafiksäkerheten på järnvägen. Som lokförare ansvarar du för att tåget körs säkert i korrekt hastighet. Du arbetar själv i loket, och har kontakt med tågledningen via radio.

Arbetet som lokförare innebär varierade arbetstider då du reser mycket i landet. Det finns även stora möjligheter för utveckling inom yrket. Utbilda dig till lokförare idag då det finns en stor efterfrågan på arbetsmarknaden.

Studera miljöteknik med utbildningen vatten- och miljötekniker

En av våra stora utbildningar på SKY är Vatten- och miljötekniker där du får yrkeskompetens för att arbeta med olika reningsprocesser som säkerhetsställer en god vattenkvalitet. Under utbildningen får du lära dig om produktion och leverans av rent dricksvatten. Och hur denna produktionsprocess kan optimeras genom att minska energi- och kemikalieförbrukningen.

Om du inte vet vad du ska studera för att få jobb är miljöteknik och vattenteknik ett säkert kort. Att arbeta som vatten- och miljötekniker innebär att du har ett framtidssäkert yrke, och mycket god chanser till arbete efter avslutad utbildning.

Under utbildningen får du lära dig hur rent dricksvatten produceras och hur processen vid vattenverk och avloppsreningsverk ser ut. Du får även lära dig ta ansvar för den dagliga driften i avancerade projekt.

Logistikutbildning på SKY

En utbildning inom logistik är ett säkert val för framtiden. Det kommer alltid att behövas en yrkesgrupp med människor som tar hand om transporter av människor och gods.

Utbildningen Logistiker, arbetsledning och flerpartslogistik ger dig en möjlighet att kliva rakt in i en bransch som skriker efter personal. Logistikutbildning har aldrig varit mer relevant än vad den är nu.

Som logistiker ansvarar du för leveranser av olika slag. Det kan handla om att leverera varor, information eller betalningar. Inuti ett varuhus innefattar det bland annat arbete som ämnar att se till att varor hamnar på rätt plats – i rätt mängd. Även arbete som innebär att hålla ordning på en lager-avdelning med allt vad det innebär.<a

Efter avslutad logistikutbildning får du tillräckligt med kompetens för att kunna mäta, analysera och föreslå förbättringar i ett fysiskt, som såväl ett informativt flöde. Du får även lära dig att genomföra offertförfrågningar och upphandlingar av olika slag.

Som en del av en yrkesutbildning ingår en så kallad LIA-period där du får möjlighet att pröva på att arbeta med logistik under din utbildning. Du knyter även viktiga kontakter som kan bli viktiga att ta med dig ut i arbetslivet. Utbilda dig till logistiker idag och hjälp företag att bli mer effektiva!

Logistiker och lön

Det finns lite olika karriärvägar att välja på inom logistik. Om du studerar till att bli logistiker på SKY kan du vänta dig en lön mellan 34,000 och 45,000 kr beroende på vad du väljer att arbeta med exakt inom området.

Transportledare – arbetsledning och flerpartslogistik

Transportnäringen behöver ständigt nya människor i branschen. Kompetens för att kunna hantera transporter av olika slag är ett behov som måste fyllas.

Som transportledare arbetar du med leveranser. Det kan röra sig om att leverera varor, information eller betalningar. Men även att säkerhetsställa att ordningen på en lageravdelning ser bra ut – med allt från inkommande till utgående leveranser.

Arbetsområdet är brett inom transport. Efter avslutad utbildning på SKY kan du exempelvis arbeta på en flygplats, järnväg eller inom lokaltrafiken. En transportledare har ett brett kundnätverk – så det är viktigt att vara serviceinriktad och ha en känsla för att kunna hantera flera saker samtidigt.

Läs mer om utbildningen Transportledare – arbetsledning och flerpartslogistik.

Få jobb som drifttekniker med utbildningen Drifttekniker, Kraft & Värme / Process

Du kan enkelt få ett jobb som drifttekniker med vår utbildning Drifttekniker, Kraft & Värme / Process. Under yrkesutbildningen får du lära dig att arbeta med utrustning, system och komponenter inom kraftenergi och processindustrin. Du får även kompetens inom projektledning.

En drifttekniker kan exempelvis arbeta på anläggningar som ansvarar för leverans av värme, kyla, ånga och el. En stor del av arbetet går ut på att bygga upp ett helhetsperspektiv över det som berör ventilation, värme och energi.

Driftteknikers lön

Yrket är eftertraktat och en driftteknikers lön ligger i snitt på 26,000 kr med en bra lönestege. Det är en liten konkurrens i området, vilket ger dig mycket goda chanser till arbete efter utbildningen.

Framtidsutsikterna är ljusa för drifttekniker. Det kommer att bli en stor efterfrågan inom kärnkraftverken, men även inom processindustrin.

Vad ska jag arbeta med?

Ditt val av utbildning och vad du ska läsa till kan en stor och avgörande roll för ditt framtida yrkesliv. Komplettera gärna din läsning med vår lista över framtidsyrken. Oavsett vilken yrkesutbildning du väljer hos oss på SKY kan du räkna med att det finns en stor möjlighet till arbete efteråt.

Att 97% av våra studenter går ut i arbete efter avslutade studier är inte en siffra som vi bara slänger oss med. Våra utbildningar leder till arbete, vare sig du väljer att plugga inom miljötekniklogistik eller inköp.

Frågor eller funderingar?

Fyll i fälten nedan så återkommer vi inom kort!

När du använder formuläret godkänner du att uppgifterna registreras. Läs vår policy om personuppgifter här.

Kontaktuppgifter

Har du frågor? Ring till oss!

010-585 58 50

Måndag – Fredag
09.00 – 12.00

13.00 – 15.00

 

Du kan även maila dina frågor till info@yhsky.se