Yrkeshögskola och högskola - det här är skillnaden

Vad är skillnaden mellan yrkeshögskola och högskola?

Det finns en del skillnader mellan att studera på yrkeshögskola jämfört med högskola. Den främsta skillnaden är att utbildningarna är framtagna efter efterfrågan från arbetslivet. Det innebär att företag från arbetslivet tillsammans med yrkeshögskolan tar fram utbildningar som ger dig jobb direkt efter examen.

Fördelar med att studera en yrkeshögskoleutbildning

Du får alltså möjlighet att ha kontakt med arbetslivet redan under din studietid, där du får möjligheten att visa framfötterna redan från start! På en högskola får man oftast fokusera mer på att fördjupa sig i teoretiska ämnen som syftar till att forska vidare, snarare än att vara ute och möta arbetslivet.

Korta och efterfrågade utbildningar

Längden på våra utbildningar skiljer sig från att studera på högskola då en YH-utbildning är mellan ett och två år lång. Under din studietid får du både den teoretiska och praktiska kompetensen som krävs för att börja jobba direkt efter examen!

Blandningen av teori och praktik

På Yrkeshögskolan SKY tycker vi det är viktigt att du som studerande får lära dig teoretiska moment och praktiskt arbete.


Alla utbildningar på SKY har LIA-praktik som ett moment i programmet. LIA står för Lärande i arbete. När du gör din praktik får du möjlighet att under handledning vidareutveckla de kunskaper som du har lärt dig under studietiden. Du kommer in i en verklig arbetsmiljö, där du får känna på hur det faktiskt är att arbeta som det du valt att studera till.

Detta gör att du får erfarenhet och kunskaper om ditt yrke redan innan utbildningen är avslutad och du får möjligheten att testa på dina teoretiska färdigheter i praktiken! Detta är en mycket viktig framgångsfaktor som spelar en avgörande roll när du får anställning på ett företag.

Samarbete med din framtida arbetsgivare

Alla våra utbildningar är framtagna genom samarbete med näringslivet. Det innebär att varje utbildning har en ledningsgrupp som består av flera företag från den bransch du studerar till. Dessa företag är med och utvecklar innehållet i utbildningen och uppdaterar ständigt utbildningens innehåll utefter branschens kompetensbehov. Det innebär att du som studerande alltid har aktuell kompetens efter avslutad utbildning!

Frågor eller funderingar?

Fyll i fälten nedan så återkommer vi inom kort!

När du använder formuläret godkänner du att uppgifterna registreras. Läs vår policy om personuppgifter här.

Kontaktuppgifter

Har du frågor? Ring till oss!

010-585 58 50

Måndag – Fredag
09.00 – 12.00

13.00 – 15.00

 

Du kan även maila dina frågor till info@yhsky.se